Een beetje hulp

Want wat je zelf kunt, mag je zelf doen. Maar soms loop je dan toch vast. Vertel me waar je hulp bij nodig hebt en ik help je weer op weg.

De afspraken zijn gemaakt, maar nog niet gecheckt
Jullie hebben alles al goed besproken en zijn overal over uit. Maar dat wil niet zeggen dat het juridisch en fiscaal ook allemaal goed gaat. Of dat het financieel niet beter kan. Vinden jullie het prettig om het convenant en ouderschapsplan toch nog even samen door te nemen? Dat kan. We maken een afspraak en nemen het met z’n drieën door.

Je mediator of advocaat kan geen financieel advies geven
Mediators en advocaten zijn over het algemeen geen financieel planners. Dat wil zeggen dat ze de fiscale of financiële gevolgen niet kunnen overzien. Laat staan deze met je kunnen bespreken. Dat wil niet zeggen dat het convenant of ouderschapsplan wat gemaakt is, niet goed is. In tegendeel. Bij een advocaat kun je ervan uitgaan dat het juridisch helemaal in orde is. Maar ben je toch benieuwd of het financieel ook het beste plan is. Dan kan ik even meekijken.

Ergens klopt er iets niet
De gesprekken zijn achter de rug, de bemiddelaar heeft alles op papier gezet, maar ergens voelt het toch niet goed. Soms ben je tijdens het maken van de afspraken ergens mee akkoord gegaan waar je nu opeens aan twijfelt. Maar je weet ook, dat het heel wat teweeg brengt als je er op terug komt. Het komt ook voor dat je een gevoel houdt dat je tekort wordt gedaan. Dat kan voorkomen uit onzekerheid of angst voor de toekomst. Wil je graag dat ik meekijk? Met het hele convenant of gewoon een paar artikelen? Dat kan. Als je mij de afspraken en het convenant toestuurt, kunnen we dat (telefonisch) samen bespreken.

Een alimentatieberekening kan best lastig zijn
Zeker als je niet over de juiste software beschikt. Ik kan voor jullie berekenen of en zo ja, hoeveel er aan alimentatie betaald moet gaan worden. Tevens kan ik de gevolgen daarvan met jullie bespreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kopen van een woning, maar ook het ontvangen van huurtoeslag, andere fiscale toeslagen en heffingskortingen.

Kom in contact

adres

Papendijk 7
5391 KL  Nuland

Trotse vriendin van

Ik ben aangesloten bij:

Contact gegevens:

Scheiding Geregeld
Mabelle Mulders
Papendijk 7
5391 KL  Nuland

06  27 455 390

mabelle@scheiding-geregeld.nl

BTW Nummer NL002042369B58

KvK 69520763