Volledige scheiding

Gaan jullie scheiden en moet alles geregeld worden? Dat kan. We doorlopen het volledige traject, bespreken ieder punt en zorgen dat   alle stukken bij de rechtbank terecht komen.

Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos
Scheiden is een emotionele gebeurtenis. Wederzijdse belangen veranderen in tegengestelde belangen. Een meningsverschil ontstaat heel snel. Met alle gevolgen van dien. Het is belangrijk dat jullie je scheiding laten regelen door iemand die jullie allebei vertrouwen. Als dat niet het geval is, zal dit het toch al lastige traject alleen maar moeilijker maken. Daarom hecht ik veel waarde aan een persoonlijke kennismaking. Tijdens deze kennismaking bespreken we jullie wensen en zal ik vertellen wat ik voor jullie kan betekenen. Ook bespreken we de tijdslijnen en de kosten. Meestal kunnen er wat inhoudelijke vragen beantwoord worden, zodat ik jullie alvast wat verder kan helpen. En als de kennismaking tegenvalt, zijn jullie vrij om iemand anders in de arm te nemen. Hier reken ik niets voor.

Daarna volgt het inventarisatiegesprek
Het is helemaal prima als jullie na de kennismaking eerst samen willen overleggen en rustig na willen denken of ik de meest geschikte persoon ben om jullie verder te helpen. Het komt ook voor dat klanten direct na de kennismaking, nog in hetzelfde gesprek, door willen met de inventarisatie. Hier houd ik dus altijd rekening mee in mijn agenda. Tijdens de inventarisatie vertellen jullie wat de wensen zijn en hoe jullie de toekomst zien. Dan wordt het voor mij al snel duidelijk waar overeenstemming over is en waar nog niet. Soms leg ik al direct afspraken vast. Dat kan een hoop onzekerheid en onrust voorkomen. Tijdens de inventarisatie bespreek ik ook welke gegevens ik allemaal van jullie nodig heb en waarom. Deze kunnen jullie direct aan mij meegeven of later per mail of post aan mij versturen.

Het kind staat voorop
Als er minderjarige kinderen in het spel zijn, maken we eerst een ouderschapsplan. Het kind staat voorop. We zeggen het niet alleen, we doen het ook! Dus maken we eerst de afspraken die in een ouderschapsplan komen en bespreken we de kinderalimentatie.

Daarna volgt het convenant
Tijdens de inventarisatie hebben we al veel besproken en met het aanleveren van de stukken heb ik meestal voldoende om een eerste voorstel te doen. Ik heb een vermogensverdeling en, indien nodig, een alimentatieberekening gemaakt. Als jullie het eens zijn over de hoogte van de alimentatie en hoe de verdeling, verrekening en verevening eruit moeten komen te zien, maak ik een convenant. Tot slot lezen we het convenant gezamenlijk door en waar nodig geef ik toelichting.

We sturen alles naar de rechtbank
Ik werk samen met een advocaat die de stukken voor mij aanlevert bij de rechtbank. Jullie hoeven je daarover dus geen zorgen te maken. Alles wordt geregeld.

De scheiding is nu geregeld, de belastingaangifte volgt
In het jaar van scheiding kan het voordelig zijn om nog één keer samen aangifte te doen. In dat geval kan ik jullie daar mee helpen. Maar ook als jullie besluiten om de aangifte niet meer samen te doen maar het toch prettig vinden als ik even meekijk, kan dat uiteraard.

Het Scheiding Geregeld Scheidingsproces

  1.   Bespreken en opstellen ouderschapsplan
  2.   Berekenen kosten van kinderen en vaststellen kinderalimentatie
  3.   Verdeling van de bezittingen (waaronder de eventuele eigen woning)
  4.   Berekenen van partneralimentatie
  5.   Verdelen van pensioenen
  6.   Inzichtelijk maken van huidig en toekomstig maandelijks besteedbaar inkomen
  7.   Bespreken overlijdensrisico tijdens en na de scheiding
  8.   Doornemen schadeverzekeringsportefeuille
  9.   Vastleggen van de afspraken in een convenant
  10. Belastingaangifte in het jaar van de scheiding
Hulp nodig? Neem dan contact met mij op.

Ik ben aangesloten bij:

Contact gegevens:

Scheiding Geregeld
Mabelle Mulders
Papendijk 7
5391 KL  Nuland

06  27 455 390

mabelle@scheiding-geregeld.nl

BTW Nummer NL002042369B58

KvK 69520763